Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(16231 niezalogowanych)
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Istnieja rozne klamstwa - amle klamstwo , duze klamstwo i statystyka!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Czy my nie jestesmy statystycznymi cyframi w systemie?Kto sie odwazy na bycie idealista?jest o wiele latwiej nie wyrozniac sie od innych...przynajmniej sumienie nie meczy.Teoria dysonasu poznawczego wiele wyjasni tym co chca sie spierac.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Polki sa ambitne!a co do mezow to czy biedny czy bogaty i tak obiad ugotowac trzeba!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1132 Posty
Gosia P
(małgośka)
Maniak
mepsycholog napisał:
Polki sa ambitne!a co do mezow to czy biedny czy bogaty i tak obiad ugotowac trzeba!

?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
Stały Bywalec
mepsycholog napisał:

Polecasz rosol czy pomidorowa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
mepsycholog napisał:
Czy my nie jestesmy statystycznymi cyframi w systemie?Kto sie odwazy na bycie idealista?jest o wiele latwiej nie wyrozniac sie od innych...przynajmniej sumienie nie meczy.Teoria dysonasu poznawczego wiele wyjasni tym co chca sie spierac.

Pewnie i jesteśmy takowymi liczbami w świecie wszechobecnego konsumpcjonizmu, ale chyba nie o ilośc zjadanych wafelków danej marki albo zakupu danego typu telefonu komórkowego przez statystycznego PolakaTobie chodziło? Jeżeli Twoim zamysłem było wypróbowanie na forumowiczach teorii dysonansu poznawczego, to należałoby jakoś myśl poprowadzic, sprowokowac do dyskusji jakimś konkretnym, specjalistycznym spojrzeniem, a wtedy okazałoby sie jak daleko posuniety jest ten dysonans, jak go odbieramy i jak na niego indywidualnie reagujemy...Kto sie odważy na bycie idealistą? Mam Tobie napisac, że wierzę w miłośc, piękno przyrody, magię wpisaną w naturę itd...Wierzę!!! Jak to sie ma do bezradnego Polaka?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
mepsycholog napisał:

A coz to za odwaga, zeby byc idealista?

Nie trzeba byc idealista, zeby nie miescic sie w statystykach (ani nawet marginesie bledu)

Teoria dysonansu poznawczego... hmmm... teoretyzowanie - tym wy psychologowie wlasnie sie zajmujecie.
My - ludzie zyjacy (nie mylic z zywymi!), nie mieszczacy sie w statystykach uznajemy wyzszosc praktyki nad teoria, jestesmy swiadomi potrzeb naszego EGO i korzystamy z naszej egzystencji dla naszych wylacznie celow, w mysl zasady: moja prawa reka - moja prawa reka. Teoria dysonansu poznawczego to nic innego jak usprawiedliwienie poczynan ludzi slabych, niepewnych, w waszym mniemaniu tejze statystyki, w moim - waszej klienteli--
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
mepsycholog napisał:

Nie Mep, nie trzeba! Glatuluje malzonka..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Od razu wyprobowywac, wyprobowac to mozna kijki narciarskie albo pompke do roweru.
Ja sie tylko zapytalam co sadzicie o Polakach,jak to jest byc na emigracji z daleka od wlasnej kutury i korzeni.Czy to dlatego wielu z was(na tym forum) szydzi z polskosci,wysmiewa narodowy dorobek,zartuje z wielowiekowej tradycji?
Na forum wiekszosc mowi to samo,nikt sie specjalnie nie probuje wylamac i plynie z pradem stechlej papki wygrzebanych smieci internetowych,ktora co poniektorzy(z wypranymi mozgami) nazywaja prawda i sie do niej odwoluja,co jest zenujace i niesmaczne.Gdzie sa Polacy ktorzy swoj jezyk maja i bronia swoich wartosci (chrzescijanskich miedzy innymi )a nie prezentuja pseudoliberalne poglady bazujace na tanich brukowcach i oglupiajacych stronach internetowych?Czy rzeczywiscie w Katyniu wybito wiekszosc inteligencji polskiej, co wiaze sie z brakiem wiedzy ktorej nie mial kto przekazac?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Kamila P-L
(starlett)
Początkujący
mepsycholog napisał:

niby prawda, ale jak bogaty mąż, to obiad ugotuje gosposia...
a ja slyszałam że Polki lubią bogatych mężów z zagranicy, nie nazwałabym tego ambicją...
wiele z moich kolezanek z liceum wyjechalo do niemiec i mają tam mężów starszych nawet o 15 lat

no i wlasnie przez takich jak one reszta ma złą opinię, słyszalam duzo rzeczy; ze jestesmy materialistkami, wychodzimy za maz dla pieniedzy itp.

a ja mam narzeczonego norwega, którego naprawdę szczerze kocham
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok